FAQ

Q: Zijn de vernoemde prijzen inclusief of exclusief BTW?
A: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Q: Krijg ik garantie op de producten?
A: Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan  de wettelijke garantie.

Q: Mag ik mijn artikelen retourneren?
A: De retour voorwaarden zijn als volgt:

- Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen. De bedenktermijn gaat in op de dag nadat jij het artikel ontvangt.
- Het artikel zit in de originele verpakking (voor zover mogelijk).
- Producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling is verbroken kunnen helaas niet worden geretourneerd.

Q: Hoe kan ik retourneren?
A: Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Bijvoorbeeld door contact op te nemen met de klantenservice via een e-mailbericht aan info@dorma-group.com. Vermeldt hierbij je originele bestelnummer. Wij sturen je vervolgens een verzendetiket toe waarmee je het artikel retour kunt sturen. Op deze wijze is retourneren met het ontvangen verzendetiket gratis. Je kunt uiteraard ook op andere manieren retourneren, maar dan zijn de kosten wel voor jezelf.

Q: Ik heb een klacht over een product of over jullie service. Waar kan ik terecht?
A: Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, dan kunt u contact met ons opnemen via de klantenservice (info@dorma-group.com). U ontvangt van uw klacht geen ontvangstbevestiging, maar we zullen binnen 14 dagen inhoudelijk reageren.
Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Q: Hoe gaat het bestelproces in zijn werk?
A: Het bestelproces gaat als volgt:

- U selecteert uw gewenste producten
- in het winkelmandje vindt u een overzicht van de artikelen en inzicht in de belastingen
- u geeft aan dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden en gaat verder naar het invullen van uw adresgegevens
- u geeft uw adresgegevens in en selecteert uw gewenste bezorgoptie
- vervolgens kiest u de gewenste optie om te betalen (iDeal, creditcard, PayPal, na levering op factuur). Aan de betalingsopties zijn geen extra kosten verbonden. Voor creditcard betalingen accepteren wij zowel Visa als MasterCard.
- u geeft uw factuuradres in en vervolgens klikt u op 'mijn gegevens kloppen, ik ben klaar om af te rekenen'. Op het moment dat u op deze knop drukt gaat u een betalingsverplichting aan.
Wij zorgen er vervolgens voor dat uw producten zo spoedig mogelijk ontvangt.

Indien U heeft gekozen voor betaling achteraf op IBAN ontvangt u bij de bestelling een factuur waarop de betalingsinstructies zijn opgenomen. De leveringsprocedure is verder identiek aan direct betalen.

Q: Hoe gaat het leveringsproces in zijn werk?
A: Na het plaatsen van uw bestelling wordt uw bestelling verwerkt door onze administratie. Voor het vervoer maken wij gebruik van PostNL. U ontvangt voor iedere levering een track & trace code om uw bestelling te volgen.

De levertijd bedraagt 1 dag indien besteld op een werkdag vóór 16.00 uur. Op een werkdag na 16.00 uur besteld betekent een levertijd van 2 dagen. In het weekend besteld betekent op de eerstvolgende dinsdag in huis.

Bent u onverhoopt niet thuis dan wordt het pakket nog 2 keer aangeboden waarna u het kunt ophalen bij een PostNL-afhaalpunt bij u in de buurt.

De verzendkosten bedragen € 4,84 per bestelling bij een pakket van briefpostformaat, € 8,47 bij grotere pakketten. Echter indien de bestelling groter is dan € 30 is de verzending gratis.

 

 

Meer informatie over het herroepingsrecht:

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (Modelformulier_voor_herroeping.docx) maar u bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.


Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor onze rekening.

Ons retouradres
Houtsebeemd 6
5492 SP SINT-OEDENRODE

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Uitgezonderd van het herroepingsrecht zijn producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken (zoals bijv. een urinezak, inlegkruisje, matrasbeschermer of stomazak).