Steunkousen met een rits

Steunkousen met een rits

Steunkousen zijn voor veel mensen een onmisbaar hulpmiddel om klachten aan de benen te verminderen. Echter, het aan- en uittrekken van deze kousen kan soms lastig zijn. Met name voor ouderen, mensen met verminderde kracht in de handen of armen, of mensen die niet flexibel zijn kan het aan- en uittrekken van steunkousen een uitdaging zijn. Steunkousen met een rits zijn dan een uitkomst.

Maar wat zijn steunkousen eigenlijk precies? Steunkousen zijn kousen die compressie uitoefenen op de benen, waardoor de bloedcirculatie verbetert en klachten zoals vermoeide benen, spataderen en vochtophopingen worden verminderd. Steunkousen met een rits hebben een rits aan de zijkant waardoor ze gemakkelijker aan en uit te trekken zijn. In deze blogpost zullen we verder ingaan op de voordelen van steunkousen met een rits en hoe ze te verkrijgen zijn.

Voordelen van steunkousen met een rits

Het grootste voordeel van steunkousen met een rits is dat ze gemakkelijker aan- en uit te trekken zijn dan reguliere steunkousen. Dit is vooral handig voor mensen die moeite hebben met het aan- en uittrekken van steunkousen. Met name ouderen, mensen met verminderde kracht in de handen of armen, of mensen die niet flexibel zijn kunnen baat hebben bij steunkousen met een rits.

Een ander voordeel van steunkousen met een rits is dat het aan- en uittrekken sneller kan verlopen dan bij reguliere steunkousen. Dit kan handig zijn voor mensen die haast hebben of zichzelf minder goed kunnen redden. Bovendien zijn er bij steunkousen met een rits geen hulpmiddelen nodig om de kousen omhoog te trekken, wat bij reguliere steunkousen vaak wel het geval is.

Hoe zijn steunkousen met een rits te verkrijgen?

Steunkousen met een rits zijn verkrijgbaar bij Dorma Medical. Bij Dorma Medical kunt u de juiste maat kiezen en mochten deze onverhoopt toch niet naar wens zijn kunt u de steunkousen binnen 30 dagen retourneren!

Terug naar blog